Over BHK200

BHK200 is het tekst- en vertaalbureau van drs. Olga Aarsman. Het bureau is gevestigd in Amsterdam (IJburg) en is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Amsterdam, onder KvK-nummer 58270124.

over bhk200

Ik heb BHK200 in de zomer van 2013 opgericht. Na mijn studie Bedrijfskunde van de Financiële Sector aan de Vrije Universiteit, ben ik jarenlang werkzaam geweest als beleidsmedewerker Statistiek bij de Nederlandsche Bank en als senior beleidsmedewerker Planning & Control bij de Hogeschool van Amsterdam. Na een periode van bezinning vond ik het tijd worden om voor mezelf te beginnen. De keuze voor een tekst- en vertaalbureau was makkelijk vanwege mijn grote passie voor en interesse in (de Nederlandse) taal.

Ik merkte in mijn werk dat ik eenvoudig en snel een notitie, memo of analyse opstelde. Ook viel het me op dat ik bij het lezen van werk van collega’s, vooral lette op de taal, spelling en zinsbouw; de inhoud vond ik steeds minder interessant. Dat bracht me op het idee om een tekstbureau op te richten. Daarnaast heb ik door mijn internationale ervaring bij de Nederlandsche Bank, mijn studie aan het Goethe Institut in Amsterdam en mijn studie van een half jaar aan de Karl-Franzens Universität (Graz, Oostenrijk), een goede woordenschat en kennis opgebouwd van zowel de Engelse als de Duitse taal. Vandaar dat ik ervoor heb gekozen om naast teksten schrijven, herschrijven, corrigeren of redigeren ook het vertalen van teksten aan te bieden.’

Voor meer informatie over mijn loopbaan zie mijn profiel op LinkedIn.